lauantai 9. tammikuuta 2010

Skootteri on rautaa!

Terve taas! Hetken on taas menny viime kirjoituksesta, mutta ei kai täällä ny kummempaa oo tapahtunutkaan. Paitsi että sain sen skootterin torstaina. Perjantaina tuli ajeltua koko saaren ympäri hollantilaisen Esman kanssa. Koko reissuun meni joku 8 tuntia ja kilometrejä tuli aikalailla. Nyt on tullut ajeltua noin 350km. Bensa maksaa täällä alle 2RM litralta, eli reilu 30 senttiä.

Kun ajettiin ensin Sunnyvilleltä etelään, tuli vastaan lentokenttä. Siitä suunnattiin länteen kukkuloiden taakse, josta löytyi upeita mutkittelevia "käärmeteitä", joita ajellessa sai olla välillä tosi varuillaan. Uusia siltoja oli rakenteilla monessa paikassa ilmeisesti juuri turvallisuuden parantamiseksi. Korkeuserot oli tosi suuria saaren länsipuolella ja maisemat aikamoisia. Käytiin taas vähän tutkimassa paikallisten asuinalueita matkalla. Jännä homma havaita, että vaikka kuinka rupuisen näköinen talo, niin pihassa oleva auto saattaa olla kohtuullisen hintavan näköinen. Taloissa oli aikamoisia eroja: toiset näyttivät kuin paratiisin loma-asunnoilta ja toisissa oli seinissä olevia reikiä paikattu ruosteisilla pelleillä.


Saaren länsipuolella oli myös hieno tekojärvi ja pato, vesiputous ja perhosfarmi. Vesiputouksella käytiin oikein kävelemässä ja katselemassa. Mielenkiintoisinta siellä oli kuitenkin noin 30 senttinen lisko ja tien vieressä oleva häkkiapina, joka meinas varastaa mun kameran. Käärmeteitä oli mukava ajella, koska liikennettä ei ollut käytännössä ollenkaan verrattuna kaupunkiin.

Saaren länsipuolta ajeltiin sitten pohjoiseen, aina Batu Ferringhille asti, josta jatkettiin Georgetowniin. Matkan aikana pysähdyttiin kolme kertaa moskeijaan, koska Esman täytyi rukoilla. Batu Ferringhillä olevassa isossa moskeijassa kävin itsekin kiertelemässä ja katselemassa, ja olihan se aika vaikuttava, muun muassa sen takia että se oli rakennettu veden päälle. Georgetownissa piti oikein ostaa Penangin tiekartta, että osasi oikeille teille, ja osittain sen takia että piti löytää eräs golfkenttä. Golfkenttä, mitä käytiin katsomassa on puoliksi raviradan keskellä ja hevoskisat oli ilmeisesti juuri alkamassa. Kenttä ei ollut siis auki, mutta päästiin kuitenkin kyselemään hintoja clubitalolle. Kenttä on hiukan halvempi mitä Bukit Jambulin kenttä, mutta silti kierroksen hinnaksi tulee noin 40€ vuokrakamoilla.

Georgetownista ajeltiin sitten lopulta takaisin Sunnyvilleen ja käytiin syömässä Pelita:ssa lähellä koulua. Kello taisi olla jotain 9n pintaan kun päästiin kotiin. Hyvä reissu!

Lauantaina Juha ja Jukkakin saivat viimein omat skootterit. Poikien pyörät on vaihteellisia versioita ja vanhempia kuin mun oma, mutta muuten aikalailla samoja. Käytiin kruisailemassa Queensbayssä, Bukit Jambulissa ja lopulta ajeltiin aina lentokentälle asti. Ennen lentokenttää nähtiin älyttömän vaarallinen tilanne: Auto ajoi joku 50 metriä edellä, ja alkoi yhtäkkiä heittelehtimään rajusti, ja heittelehti puolelta toiselle joku viisi kertaa, nopeutta noin 70km/h. Olin aivan varma että kohta auto on katon kautta ympäri, mutta onneksi mitään suurempaa ei sitten tapahtunut. Itse sain pidätettyä hyvissä ajoin. Onneksi ei myöskään ollut muita autoja ko auton vieressä. Ihmettelin hiukan kun ajoin tämän auton ohi tapahtuneen jälkeen, kun autossa oli pelkästään musliminaisia.

Eilen lauantaina illalla oli Sunnyvillessä pienimuotoiset juhlat yhden Mikon luona. Porukkaa oli joka maanosasta ja puoliltaöin tilattiin muistaakseni 7 taksia pihaan ja lähdettiin Georgetowniin. Siellä mentiin paikalliseen baariin nimeltä Slippery Senoritas, jossa oli livebändi Filippiineiltä (juteltiin loppuillasta aika paljon, tosi huippua sakkia). Bändi soitteli muun muassa Guns n Rosesia ja soundit oli kyllä kohdillaan. Olin aivan innoissani kun bändillä oli hiukan punk-mainen ote soittamiseen ja biisien loput olivat aika meneviä.

Melkein meinasi unohtua että torstaina käytiin Bukit Jambulin ostoskeskuksessa olevassa keilahallissa keilaamassa. Siinäpä se tällä kertaa. Nyt on sunnuntai, kello näyttää 14.50, aurinko paistaa, porukka ottaa arskaa altaalla, lämpöä taitaa olla reilu 30 astetta ja stressitaso on nolla. :) Eli mukavaa elämää täällä Malesiassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti