maanantai 28. joulukuuta 2009

Kuumeilua kämpillä

Tapaninpäivästä eteenpäin on nyt ollu vähä huonompi fiilis. Kuumetta jonkun verran ja pää on ollu kipeä. Ruoka pysyy sisällä vaihtelevasti. Kaverit lähti suuri osa ko Phi Phille Thaimaaseen tänä aamuna klo 5. Itse olin pakannut tavaratkin valmiiksi, jos vaikka olisinkin jo paremmassa kunnossa... mutta ei. Kai tässä pitää vähän lepäillä että saa itsensä kuntoon.

Meidän kämpästä en oo mitään vielä kertonutkaan. Eli tää paikka on siis Sunnyville niminen "condominium", ja täällä asuu tosi suuri osa vaihtareista, varsinkin suomalaisista. Sunnyvillen vieressä on kaksi vastaavantyylistä asuntolaa, N-park ja E-park. Kämppä on ihan ok, mutta ei mikään aivan luksus. Iso olohuone, jossa on sohva ja kaksi nojatuolia, tv+dvd, keittiön suunnassa ruokapöytä ja tuolit ja keittiöstä löytyy jääkaappi, pakastin ja mikro. Kaikilla on omat huoneet, joista mulla on tällä hetkellä suurin huone. Vaihdetaan ehkä jossain vaiheessa huoneita niin on tasapuolista. :) Kämpässä on myös kaksi suihkua ja vessaa, pesuhuone jossa on aataminaikainen (mutta toimiva) pyykinpesukone ja kaksi parveketta. Ongelmitta kämpässä ei ihan olla saatu olla. Kerran kun tultiin Georgetownista, laattalattia oli räjähtänyt niin että joku 15 laattaa oli noussut ja särkynyt, ilmeisesti lämmöstä tai kosteudesta johtuen. Lisäksi ilmastoinnissa on ollut välillä takkua, eikä viemäritkään aina vedä ihan kunnolla... mutta kyllä tässä hyvin on pärjätty!

Kun olohuoneen parvekkeelta katsoo ulos, näkee tämän condon parhaan puolen: uima-altaan. Allas on sopivan iso ja syvemmässä päässä on vettä sen verran että takavoltteja on tullut reenailtua ihan tarpeeksi. Altaalla on tullut vietettyä välillä liikaakin aikaa, kun tämä aurinko tosiaan on aika petollista varsinkin uidessa. Altaan ympärillä on aika trooppisen näköistä kun on jotain palmuja ja muuta kasvillisuutta, ylipäätään tosi hienon näköistä.

Alhaalta löytyy altaan lisäksi myös ihan sopiva pieni kauppa, ravintola josta saa halpaa ja hyvää ruokaa, kuntosali jossa on kuulemma huono ilmastointi sekä vesiautomaatti. N-parkin puolella on myös hyvä ruokapaikka N-park cafe, josta saa montaa erilaista ruokaa. Suosikiksi on muodostunut Palestiinalaisten pitämä pulju, josta saa "schwarma-leipää", joka on vähän kuin wrap, jossa on kanaa ja ranskalaisia sisällä.

Kun kämpältä lähtee kävelemään koululle päin (matkaa on alle kilometri), suurin haaste on päästä edessä aukeavan risteyksen yli. Mitään suojatietä ei tietenkään ole... Loppujen lopuksi risteys on kuitenkin melko iisi, kun vaan hoksaa valojen logiikan, varovaisuus on silti valttia. Liikenteen kanssa saa muutenkin olla tosi varuillaan, koska täällä on vasemmanpuoleinen liikenne. Moottoripyöriä on aivan älyttömästi.

Koululla ei olla vielä kovin paljoa ehditty käydä, mutta siinä tammikuun alussa alkaa kurssit tosissaan. Tämänhetkisiä kurssivalintoja ovat: Productivity and Quality Control, Malaysian Studies, Crime and Criminology sekä Independent Studies. Muutoksia saattaa vielä kylläkin tulla. Koulun kautta sai myös valita Scuba Diving -kurssin, eli sukelluskurssin, jota ilmeisesti harjoitellaan koulun uima-altaalla ja sovelletaan sitten avovedessä halukkaiden kanssa. Hinta taisi olla 100RM ja jos haluaa lähteä sukellusreissulle, se maksaa kai 500RM.

Oli kiva nähdä joulukuvia Suomesta, kun isä laittoi sähköpostiin! Siellä on oikeen talvisen näköistä. Ei muuta kuin uutta vuotta odottelemaan! Happy New Year!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti